Program Öğretim Amaçları ve Çıktıları

Öğretim Amaçları (ÖA):

ÖA1 - Moleküler Biyoloji, Genetik, Biyoteknoloji ve Mikrobiyoloji gibi yaşam bilimi alanlarında lisans düzeyinde mesleğinin temel kavramlarını kullanabilen öğrenci yetiştirmek.

ÖA2 - Eleştirel ve sorgulayıcı düşünce yapısına sahip, yaratıcı fikirler sunabilen bireyler yetiştirmek.

ÖA3 - Toplumsal ve mesleki sorumluluklarının bilincinde, etik değerleri benimsemiş mezun öğrenci vermek.

ÖA4 - Ulusal ve uluslararası farklı disiplinlerdeki projelerde görev alabilen ve alanında meydana gelen yenilikleri takip edebilen bireyler yetiştirmek.

ÖA5 - Tarım, gıda, sağlık gibi sektörlerin Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında karşılaştığı sorunlara çözüm üretme becerisine sahip mezunlar yetiştirmek.

Program Çıktıları:

1.
 Güncel bilimsel kaynaklardan, moleküler biyoloji ve genetik alanında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahip olur.

2.
 Moleküler biyoloji ve genetiğin kapsadığı alanlarla ilgili problemleri yorumlayarak çözüm üretir.

3.
 Derslerde edindiği bilgi ve teknikleri kullanarak hipotez kurar ve deney tasarlar.

4.
 Alanındaki teknolojik gelişmeleri ve literatürü güncel kaynak ve veri tabanlarını kullanarak etkin şekilde takip eder.

5.
 Alanı ile ilgili akademik bir proje/çalışma planlar ve bu çalışmayı bağımsız yürütür.

6.
 Bireysel ya da ekip üyesi olarak ürettiği proje ile ilgili karşılaşılan sorunları sorumluluk alarak çözüm üretir.

7.
 Alanında edindiği bilgileri eleştirel yaklaşımla değerlendirir ve ilgili konuyu disiplinler arası etkileşimde bulunarak doğa, mühendislik ve diğer yaşam bilimleri ile harmanlar.

8.
 İngilizceyi genel düzeyde kullanarak alanı ile ilgili bilgileri takip eder.

9.
 Akademik çalışmalarda verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçların yayınlanması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere uygun hareket eder.

10.
 Bilimsel verilerin analizinde biyoinformatik araçları ve bilişim teknolojileri kullanır.

11.
 Kalite yönetim süreçleri, çevre koruma, iş güvenliği ve sağlığı konularında yeterli farkındalık ve bilince ulaşır.

12.
 İnsan sağlığı ve çevre bilinci konularındaki bilgi birikimini kullanarak toplum yararına yönelik proje ve etkinlik üretir.