Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden TÜBİTAK-1002 Hızlı Destek Projesi

Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Ufuk Çelebioğlu’un ‘1002-Hızlı Destek Programı’ kapsamında TÜBİTAK’a sunduğu proje desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hasan Ufuk Çelebioğlu’un yürütücülüğünde hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenecek. TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında hazırlanan  “Probiyotik bir bakteri olan Lactobacillus acidophilus’a ait sekretomun ve pirüvat kinazın insan kolon kanseri hücrelerine etkisinin araştırılması” başlıklı projede Fen Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Erden, Arş. Gör. Ahmet Karakuş ve Arş. Gör. Rızvan İmamoğlu'da araştırmacı olarak görev alacak. Proje kapsamında  probiyotik bir bakteri olan Lactobacillus acidophilus’un hücre dışına salgılamış olduğu proteinlerden oluşan sekretom ile rekombinant DNA tekniği kullanılarak üretecekleri pirüvat kinaz proteinini insan kolon kanseri hücrelerine in vitro olarak vererek bunların kanser üzerine sitotoksik ve genotoksik etkileri incelenecektir.

• Bölümümüz araştırma görevlisi Abdi İbrahim Vakfı (AİV) doktora bursunu almaya hak kazandı