Öğretim Elemanlarımızın TÜSEB A Grubu Projesi Kabul Edildi

Bölümümüz öğretim elemanları tarafından hazırlanan "İn-Vitro İlaç inhibisyon testlerinde kullanıma yönelik rekombinant DHFR enziminin biyoreaktör sisteminde üretimi” başlıklı TÜSEB - A Grubu Acil AR-GE projesi (2023-A4-04) kabul edildi.

Proje çalışmasında, mikroorganizma kaynaklı hastalıkların tedavisine yönelik olarak kullanılan antibiyotik grubundaki ilaçların hedef proteinlerinden biri olan DHFR enziminin rekombinant üretimi gerçekleştirilecektir. İlaç ve aday kimyasalların etki testlerinde kritik öneme sahip, biyoteknolojik ürün olan, DHFR enzimine ihtiyaç bulunmaktadır. Bölümümüz, Biyokimya ve protein mühendisliği laboratuvarında yürütülecek olan çalışmada, yüksek lisans öğrencisi Buket YILDIRIM bursiyer olarak yer alacaktır. Proje ekibine başarılar dileriz…

Öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Dursun KISA ve Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İMAMOĞLU tarafından gerçekleştirilecek olan çalışmada proje ekibine başarılar diler, başarılı şekilde sonuçlandırmalarını temenni ederiz.

• Öğretim Elemanlarımızın TÜSEB A Grubu Projesi Kabul Edildi