image/svg+xml
image/svg+xml

Kariyer Günleri - III

Fen Fakültemiz Kariyer Günleri Etkinliğinin üçüncüsü gerçekleşti.

Fakültemiz tarafından üçüncüsü düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğine katılan iş adamı Sezai ÇANAKCI tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
 
Üniversitemiz Kutlubey Yerleşkesi Konferans Salonu’nda “3. Kariyer Günleri” etkinliği öğrenci, akademik ve idari personelin katılımları ile gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet KARADAĞ, hayatın başarısızlıktan başarıya uzanan umut hikâyeleriyle dolu olduğunu, her başarısızlığın aslında başarılı olma yolunda bir basamak olduğunu belirtti. Buna örnek olarak da Stephen King’ in ilk romanı nerede ise her yayınevinden geri çevrildiği halde eşinin de ısrarı ile pes etmeyip sonunda basımını sağlayarak dünyaca ünlü yazar olmasının yolunu araladığını ifade eden Dekanımız “Eğer Siz Kendinize İnanıyorsanız, Ret Edilmenin Bir Anlamı Olamaz! Pes Etmeden Başarısızlık Gibi Gözüken Zorlukların Üstesinden Gelerek Rahatlıkla Başarıya Ulaşılabilineceğini” söyleyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Ardından geçilen söyleşide öğrencilere tavsiyelerde bulunan Çanakcılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Doxa Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sezai ÇANAKCI, kendi hayatından örnekler vererek başladığı konuşmasında, iş hayatına atılarak kendi ayakları üzerinde durmak isteyen öğrencilere önemli ipuçları aktardı. Kendi iş hayatında karşılaştığı zorlu durumların üstesinden zekâsı ve araştırmacı kişiliğiyle geldiğini belirterek, başarının da ancak pozitif bilimlerle elde edilebileceğini söyledi. Ve bu yolda gerek kendi bireysel başarısının gerekse aile bireylerinin desteklerinin şirketinin bugünkü konumuna gelmesinde büyük öneminin olduğunu söyledi. Şirketinin bir aile şirketi olduğunu ve bunu da ailedeki istişare ve demokrasiyle alınan ortak kararla mümkün kıldıklarını belirtti. Ayrıca, şirketindeki kadın istihdamının önemine vurgu yapan Çanakcı, ‘’Öğrencilerin kişisel gelişimleri için konferanslara, seminerlere katılmalarını, yurtdışına giderek yüksek lisans deneyimi kazanmalarını ve yabancı dil öğrenerek uluslararası ilişkilerini geliştirmelerini” önerdi. Konuşmasının sonunda, öğrencilerin ileriki çalışma hayatları için insan ilişkilerinin iyi olmasını, yaptıkları işin hem teorisine hem de pratiğine hâkim olmaları gerektiğini vurgulayarak öğrencilerin kendi işlerini kurmasını tavsiye ederek nitelikli bireyler olmak için insanların sabırlı olmasını, başarısızlık karşısında yılmamasını ve çok çalışması gerektiğini ifade etti.
 Etkinlik, soru ve cevapların alınması ve soru soran öğrencilere hediyelerin verilmesine müteakip “3. Kariyer Günleri” etkinliğine sunduğu katkılardan ötürü Sezai ÇANAKCI Bey’e Dekanımızın verdiği Katılım Belgesi ve çiçek takdiminin ardından son buldu. 
  • Bölüm Öğretim Elemanımızın Tübitak 1002-A Projesi Kabul Edildi

  • Bölümümüz öğrencisi Javid Guluyev’in yenidoğan bebeklerde topuk kanı taramasında kullanılacak hızlı tanı kiti projesi “Hitit Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Festivali”nde birinci oldu.

  • Bölümümüz öğretim elemanlarının yer aldığı "Bazı Yeni Tiyazol Halkası İçeren Benzimidazol Türevlerinin Sentezi ve Anti-ülser ilişkili Biyolojik Aktivitelerinin Araştırılması" başlıklı TÜBITAK-3501 Kariyer projesi kabul edildi.

  • Akademik terfi!

  • Bölüm Öğretim Elemanımızın Projesi TÜSEB Proje Destek Programına Kabul Edildi

  • Bölümümüz öğrencisinin “Rota Virüs” aşı çalışmasına ödül

  • BARÜ’lüler gururlandırdı: TEKNOFEST’te en iyiler arasına girdiler

  • Akademide Basamak

  • TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Projelerimize Yenileri Eklendi

  • Bölümümüz araştırma görevlisi Abdi İbrahim Vakfı (AİV) doktora bursunu almaya hak kazandı