Bölüm Öğretim Elemanımızın Tübitak 1002-A Projesi Kabul Edildi

Bölümümüz öğretim üyesi Doç.Dr. Fahriye ZEMHERİ NAVRUZ’un yürütücülüğünde ve Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Sinan İNCE’nin Araştırmacı olarak yer aldığı TÜBİTAK 1002 - Hızlı Destek - A Proje Çağrısı kapsamındaki proje desteklenmeye hak kazandı.

Bisfenol A, yaklaşık 60 yıldır endüstriyel kimyada kullanılmaktadır. Bu bileşik insanlarda obezite, kısırlık, hormonal dengesizlik ve hücresel stres gibi süreçlerde rol oynayarak insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Proje kapsamında ev ürünlerinde sıklıkla kullanılan plastikler ve konserve metal kaplarda bulunan Bisfenol A maddesinin neden olduğu hücresel stres ve DNA hasarına karşı vanilik asitin koruyucu etkisi meyve sineği (Drosophila melanogaster) üzerinde incelenecektir.

Proje çalışmalarında Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Gamze ATAMAN'ın bursiyer olarak yer alacağı projede çalışma ekibine başarılar dileriz.