Bölüm Öğretim Elemanımızın Projesi TÜSEB Proje Destek Programına Kabul Edildi

Bölümümüz öğretim elemanı Arş. Gör. Kübra Sena BAŞ TOPCU, doktora öğrencisi Esra YILMAZ ve akademik danışmanı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ercan ÇAÇAN'nın yürütücülüğünde Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) A Grubu Acil Ar-Ge Proje Çağrısı kapsamındaki proje desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında bortezomib ve tocilizumab ilaçlarının kolorektal kanser hücrelerine uygulanmasının immün checkpoint ve epitel-mezenkimal transisyon (EMT) ile ilişkili genler üzerindeki etkisi incelenecektir. Bu çalışma, kanser hücrelerinin bu ilaçlara nasıl tepki verdiğini ve bu tepkinin kanser hücrelerinin büyümesi, yayılması ve sağ kalımı üzerindeki etkilerini açıklığa kavuşturacaktır.

Proje ekibini çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.